Tunes met tabulatuur

Hier vind je Ierse-, Britse-, Schotse- en O’ Carolan tunes, voorzien van tabulatuur voor de Paddy Richter gestemde mondharmonica.
Nadat je een keus hebt gemaakt wat voor soort tune je wilt, kun je meteen luisteren hoe een specifieke tune klinkt. Klik je vervolgens op de naam dan kom je op het gedeelte waar het voorbeeld (als MP3) en de bladmuziek met tabulatuur (als PDF) te bekijken en te downloaden is.
NB: Als tabulatuur wordt niet het veel gebruikte systeem met cijfers en + of – toegepast, maar een speciale harmonica font (Fletch Diatonic) met pijltjes en cijfers.
Voorbeeld:Tab voorbeeldVoor wie niet goed weet wat een Paddy Richter gestemde mondharmonica is, in onderstaand filmpje vertelt Brendan Power er zelf van alles over. (Engelstalig)

Bovenstaand filmpje gaat over wat een Paddy Richter Harmonica is, het gaat dan over de “normale” Diatonische 10-gats mondharmonica (Bluesharp). Om de muzikale ornamenten, die vooral de Ierse muziek zo kenmerkend maken te spelen, is best veel techniek nodig.
Brendan Power heeft nu echter een “nieuwe” 10-gats Diatonisch gestemde harmonica bedacht op basis van een 10-gats Chromatische harmonica.
De details kun je bekijken in onderstand filmpje. (Engelstalig)

Veel van deze Tunes staan ook op de Facebook pagina van Harmonica-Almere
Met enige regelmaat plaats ik daar een nieuwe Tune voorzien van tabulatuur voor de Paddy Richter Harmonica.
Als je regelmatig je repertoire wilt uitbreiden, ga dan naar deze Facebook pagina en meld je aan als volger. Plaats ik een nieuwe tune, dan krijg je daar dan automatisch melding van.

Reels
Jigs
Polka’s / Slides
Hornpipes
Strathspeys / Barndances
Traditional songs
Turlough O’ Carolan tunes
John Playford tunes