Blog 1-10-2021

Vandaag, na de gevorderden groep gestart met een nieuwe beginners groep. Er waren 8 deelnemers en er komen er, door verschillende omstandigheden, begin november nog twee bij. Zoals het altijd in het begin gaat is alles onwennig, maar het is gelukt om toch een groot deel van de tijd bezig te zijn met de eerste stappen van het mondharmonica spelen. Zover ik het kan inschatten vonden ze het allemaal leuk maar natuurlijk moeilijk.

Het was best wel vermoeiend twee groepen na elkaar begeleiden maar het geeft ook erg veel voldoening. Het is ook fijn dat Chris bij deze groep aanwezig is, hij kan de vorderingen volgen en als ik niet aanwezig kan zijn neemt hij de honneurs waar zodat de lesgroepen i.p. gewoon door kunnen gaan.

Deze week gaan we beginnen met de campagne op “Facebook de Schoor” voor de opzet van de beginners groep in Almere Poort, buurtcentrum “de Ruimte”. Eerst proberen om mensen naar de Kennismaking avond op maandagavond 1 november a.s. te krijgen. Daarna, als er voldoende belangstellenden zijn, gaan we op maandagavond 15 november echt starten tussen 19:30 & 20:30 uur. Na enige tijd gaan we dat met een half uur verlengen tot 21:00 uur.

Omdat het, zoals enkele deelnemers het noemen, moeilijk is om elke week genoeg klein geld bij elkaar te schrapen voor de betaling van de €1,50, ga ik het eenvoudiger maken voor wie dat wil. Ik heb een strippenkaart gemaakt voor 10 weken. Na betaling van €15,- hoef je bij aanwezigheid alleen maar de kaart te laten aftekenen door mij of Chris. Het scheelt mij ook weer het wekelijks incasseren van het geld. Het is uiteraard niet verplicht om hier gebruik van te maken, wekelijks betalen blijft mogelijk.