Blog 3-12-2021

Deze week heb ik in overleg besloten dat de komende weken de mondharmonica bijeenkomsten van MHG Almere niet doorgaan.

Voor veel deelnemers niet onverwachts maar feit blijft dat ze er wel van balen. De hele ontwikkeling m.b.t. Corona maakt dat ik opnieuw heel goed naar alle omstandigheden heb gekeken op de oefenlocatie. Als voorbeeld het ventilatiesysteem. Het is een zogenaamd Horeca-ventilatiesysteem wat wil zeggen dat uit alle ruimten lucht wordt afgezogen, door een (niet Hepa) filter gaat en vervolgens in alle ruimten weer wordt uitgeblazen. Er worden dus geen ziektekiemen uitgefilterd. Afgelopen periode kon dat nog enigszins worden gecompenseerd door de ramen goed open te zetten maar met de huidige buiten temperatuur is dat niet meer te doen. Wat ook een overweging is, is dat de oefenritten op vrijdagavond ook nog intensief wordt gebruikt door een groep mensen die ik niet ken. Oppervlakte besmetting is heel gering maar voor mij is het een optelsom van alles. Ook in de bar zijn wij als mondharmonica groep niet altijd alleen, er worden op dit moment op de vrijdagmorgen cursussen gegeven en zijn er dus ook weer anderen in de bar aanwezig. Wat ik ook meegewogen heb is dat we nog maar 3 x bij elkaar zouden komen dit jaar, vanaf 24 december zou er een stop zijn tot vrijdag 7 januari.

Afhankelijk van de verdere Corona ontwikkelingen hoop ik dat we daarom op 7 januari weer kunnen beginnen maar of dat waarheid gaat worden, we moeten afwachten.

Wat wel leuk is of te vertellen is het feit dat er de afgelopen week weer wat nieuwe aanmeldingen waren voor de beginnersgroep. We zijn wel in oktober begonnen maar gezien de omstandigheden gaan we niet zo snel met de lesstof dus aansluiten is nog goed mogelijk.

Ik heb de afgelopen weken ook hard gewerkt aan mijn website, met name het afgeschermde deelnemers gedeelte. Alle content die eerst in mijn “Box” account stond, staat nu op de website server. Hierdoor hoef ik veel minder handelingen te verrichten en is alles eenvoudiger en sneller te bereiken, te bekijken, beluisteren en uiteraard te downloaden.