Blog 1-7-2016

Vanmorgen met twee van de deelnemers uit de begin groep afgesproken dat ze beiden naar de gevorderden groep gaan. Ze gaan allebei heel goed en kunnen zeker gewoon meekomen met het spelen van alle melodieën.
Dat de deelnemers aan MHT Almere het oefenen en spelen echt leuk vinden leid ik af aan het feit dat 4 van hen nu, uiteraard afhankelijk van hun persoonlijke financiële toestand, gaan investeren in een top mondharmonica, de Ben Bouman Session Steel in G.Deze mondharmonica is helemaal ge optimaliseert/afgesteld op de eigenaar en diens stijl van spelen en is voorzien van roestvrij stalen stemplaten en stemtongen. Ook krijgen ze “levenslange garantie” van Ben Bouman dus deze, wel wat duurdere mondharmonica, is een bezit waar je heel lang plezier van kunt hebben. Een bijkomend voordeel van roestvrij staal, zeker voor mensen met een longprobleem, is dat de mondharmonica heel goed en vaak te reinigen is. Verder hebben we vandaag afgesproken dat, uiteraard op aangeven van een meerderheid, binnenkort de oefentijd weer verlengen naar 1½ uur. We gaan dan weer starten om 10:30 en gaan lekker door tot 12:00 uur, wel met een korte pauze tussendoor. Uiteraard blijft er ruimte voor nieuwe deelnemers om te starten bij MHT, we prikken dan gewoon een tijd voor 10:30 uur.
Zover het gaat, proberen we in de vakantieperiode gewoon door te gaan, pas in de laatste week van augustus en de eerste 2 in september stoppen we even. Ben ik op vakantie:-)
Kortom, ik ga nog elke week met veel plezier naar MHT Almere. Ik zeg het wel vaker maar doe het gewoon nog een keer, ik ben enorm trots op de deelnemers, als het even kan zijn ze er bijna altijd en spelen ze al op een redelijk niveau met elkaar mondharmonica. Super.