Blog 10-5-2019

Al enige weken niets geschreven omdat alles gewoon zijn gangetje gaat, maar nu wel weer aan aantal zaken die ik wil vertellen.
De presentatie op maandag 15 april is op een fiasco uitgelopen. Er waren op de aanvangstijd geen belangstellenden. Van MHT Almere waren er echter wel een groot aantal deelnemers die op mijn verzoek voor de muzikale omlijsting zouden zorgen. In plaats van een presentatie is het een uurtje samenspelen geworden. Dat kwam op zich goed uit want de vrijdag erna, Goede vrijdag was het Evenaarhuis gesloten, dus dat was weer een geluk bij een ongeluk. Tijdens het spelen kwam er een persoon, wel veel te laat, die de presentatie wilde bijwonen. We hebben de man voorzien van een mondharmonica en hem lekker zoveel mogelijk mee laten doen ๐Ÿ™‚

Op donderdag 25 april heb ik voor de eerste maal een MHT les verzorgd bij het Fysiotherapeutisch centrum Colli in de Bilt. Er waren 5 enorm enthousiaste dames die de komende periode 10x een uurtje MHT les gaan krijgen. Daarna kunnen ze in ieder geval de oefeningen zelf doen en er is genoeg basis om aan de hand van de bladmuziek, voorbeelden en begeleidingen daarna toch verder te gaan als ze dat willen.

De MHT groepen in Almere gaan goed, de gevorderden hoef je maar een
A4- tje met bladmuziek te geven, 1x voor te spelen en ze kunnen meteen redelijk goed meespelen. Voor mij wel hard werken om regelmatig met wat moois te komen, maar wel heel veel trots en voldoening als je ziet wat ze allemaal al kunnen. Met de twee beginners die er nog zijn, de week overgestapt op de G harmonica. Ze gaan allebei ook super goed en mijn plan is om ze na of misschien net voor de vakantie over te zetten naar de (meer) gevorderden groep. Zal heel goed voor ze zijn, meespelen en oefenen in een grotere groep. Zo’n grotere groep geeft ook wel wat organisatorische problemen op de oefen locatie, ik kom gewoon tafels te kort ๐Ÿ™ Een probleempje waar ik vast wel uitkom met de beheerder.
Komende weken ga ik heel veel herhalen van de bladmuziek die ze in de loop van de tijd hebben gekregen. Veel ervan hebben we al tijden niet meer gespeeld dus we gaan gewoon herhalen.