Blog 11-10-2019

Vandaag een grote groep, slechts enkelen waren afwezig. Vorige week heb ik wat nieuwe oefeningen aangereikt, gebaseerd op de Riffs van Sonny Terry. Deze zijn oplopend in moeilijkheid, maar wel heel leuk om te doen en effectief als oefening voor de ademhalingsspieren. Ze klinken heel ritmisch, kijk maar eens naar het het filmpje aan het einde van Sonny Terry.

Deze week ben ik gestopt het het begeleiden van longpatiënten bij het fysiotherapeutisch centrum Colli in de Bilt. Toen ik daar startte had ik aangegeven dat ik wel wil reizen voor een redelijke groep, minimaal 6 personen. Daar ben ik ook mee gestart maar nu enige tijd later zijn er nog maar 3 deelnemers over. Dat is gewoon te weinig om elke week naar de Bilt te rijden. jammer, maar we hebben het daar geprobeerd en het is mislukt, dan kan gebeuren.

Aanstaande donderdag naar Helmond, een optreden van Joe Filisko en Erik Noden, een optreden wat je eigenlijk als mondharmonica speler niet mag missen. Ik heb hieronder ook een filmpje van dit duo geplaatst, kijk maar eens.

Volgende maand de presentatie bij het longpunt Flevoland in Lelystad. Hoop dat het weer een beetje meezit en er een goede opkomst is. Zijn er voldoende aanmeldingen voor het volgen van MHT, dan gaan we daar ook een groep opzetten in het voorjaar. We gaan zien hoe het loopt.

Sonny Terry
Joe Filisko & Erik Noden