Blog 11-12-2015

Nog maar één keer bij elkaar dit jaar en dan pas weer in januari, de tijd vanaf de eerste keer dat we als Beter Ademen Groep begonnen is snel voorbij gegaan. Als ik kijk hoe we zijn begonnen en hoever we nu toch al zijn ben ik absoluut trots op “mijn” deelnemers aan MHT Almere. Vandaag wel met een heel klein groepje, het weer is niet in hun voordeel, kou en vochtige lucht is zwaar voor longpatiënten. Volgende week voor de laatste keer de kerstliedjes en dan weer de draad oppakken met het opbouwen van een mooi repertoire van verschillende muziekstijlen/stukken.
Kreeg vandaag ook een mooi cadeautje van mijn twee nieuwste deelnemers, het was heel goed te merken dat ze behoorlijk hadden geoefend, opeens hoorde ik van allebei dat ze de enkele noten speelden. Er zijn mensen die dat heel snel doorhebben en natuurlijk anderen die daar een langere tijd voor nodig hebben. Voordeel van het spelen van enkele noten is natuurlijk wel dat de hele muzikale wereld aan je voeten ligt 🙂
Voor volgende week nog wat liedjes voor ze uitprinten zodat ze genoeg te oefenen hebben de komende weken. Als dat zo doorgaat dan laat ik ze heel snel instromen in de groep van 10:30 uur. Wat ik wel heb voorgelegd is om niet 1½ maar gewoon 1 uur te gaan oefenen met elkaar. Voor een aantal is 1 ½ uur echt een te zware belasting, In januari gaan we daar over stemmen. Kijk nu al weer uit naar de volgende week.