Blog 11-5-2018

Vandaag was het weer de eerste keer dat we als MHT Almere onder mijn leiding geoefend hebben. Afgelopen weken, door Koningsdag en werk tijdens de Nationale Dodenherdenking, ben ik niet in staat geweest om aanwezig te zijn.
De beginnersgroep, die nog maar uit twee personen bestond heb ik opgeschort tot na de vakantie periode. Het gebeurde te vaak dat maar één van de twee aanwezig kon zijn en dat vind ik te weinig om voor te komen 🙁 Gewoon na de vakantie weer wat reclame maken en mogelijk met een nieuwe beginnersgroep aan de slag.
Afgelopen dinsdagmiddag ben ik gastdocent geweest bij MHT Zoetermeer. Ik heb genoten van het enthousiasme van de deelnemers maar ook van de aanwezigheid van de vaste Accordeoniste. Heb ze veel oefeningen laten doen en ze kennis laten maken met 4 liedjes afkomstig uit Ierland, Schotland en Australië.
Dat ze het ook leuk vonden blijkt wel uit hun Facebook pagina (zie link bericht hieronder)
https://www.facebook.com/MHTZoetermeer/photos/a.175016156418400.1073741828.167607843825898/226200154633333/?type=3&theater

Aanstaande dinsdagmiddag geef ik een presentatie bij het Parkinsoncafe Zoetermeer over Mondharmonica Therapie.
Mijn hoop is dat MHT Zoetermeer in het najaar ook MHT voor deze groep gaat aanbieden/organiseren. Ze komen eerst een paar keer naar MHT Almere om te komen kijken wat ik met deze groep mensen allemaal doe en dan besluiten ze of ze dat aankunnen. Ik ga ze natuurlijk helpen.

Met de (meer) gevorderden groep vandaag begonnen met een nieuw Thema, (old time) Country muziek. Ik had al twee nummers uitgewerkt en daar zijn we mee begonnen. Wat goed te merken is, is het feit dat deze groep al heel veel mondharmonica vaardigheden en inzicht heeft. Het eerste nummer konden ze na een half uurtje al spelen, niet helemaal goed nog maar dat is een kwestie van oefenen. Hert tweede nummer vergt wel wat meer tijd maar ik weet zeker dat dit ook niet zo lang gaat duren. Betekent voor mij dat ik een kleine voorraad nummers moet gaan uitwerken en er Backing tracks bij met maken voor de begeleiding.  Ik vind dat ook gewoon leuk om te doen dus geen probleem 🙂