Blog 12-2-2016

Vandaag waren de meeste van de tweede groep weer aanwezig, wel is te merken dat het weer niet ideaal is voor mensen met een longprobleem, maar rustig aan gedaan dus. Lekker verder met de zeemansliederen en twee korte Iers/Schotse liedjes als nieuwe uitdaging aangeleverd. Deze liedjes maken deel uit van de set liedjes die ik ook aan MHT Nederland ter beschikking heb gesteld om te delen met de andere MHT groepen.
Het gaat steeds eenvoudiger, je kunt goed merken dat het mondharmonica spelen steeds beter tussen de oren komt. Nieuwe liedjes worden goed gevolgd zodat ze weten hoe ze moeten en dan thuis verder studeren. Vandaag heb ik wel hulp gevraagd aan de deelnemers voor het werven van nieuwe deelnemers. Toen we begonnen heb ik duidelijk gemaakt dat ik na een bepaalde tijd stop met het begeleiden van een groep en dat ze dan zelf verder moeten. Ik wil dan weer een nieuwe groep mensen van het begin af aan gaan begeleiden. Het werven gaat zeer moeizaam in Almere en het Longpunt Almere werkt ook nog steeds niet mee. Ik heb afgesproken dat ik voorlopig gewoon doorga met deze groep, ik vind het zelf ook veel te leuk met hen dus het is absoluut geen straf. De twee deelnemers uit de eerste (beginners) groep zullen over niet al te lange tijd kunnen instromen en dan is er weer ruimte voor een nieuwe groep. We blijven ons best doen om longpatiënten aan de mondharmonica te krijgen, we gaan het zien de komende periode.

De workshop bij van Luttervelt Muziek was een groot succes, woensdagavond waren er rond de 12 belangstellenden op komen dagen en iedereen was zeer tevreden over de aangereikte leerstof. Kijken hoeveel van hen door willen gaan met de Basiscursus Blues. De belangstelling voor een tweede Kennismakingsworkshop is groot dus we hebben al weer datum gepland, donderdag 17 maart, weer in de winkel aan de Makassarweg 79.
Voor wat foto’s, kijk op Facebook
“https://www.facebook.com/VLMuziek/posts/1170798232960723&
https://www.facebook.com/VLMuziek/videos/1170709052969641/