Blog 13-1-2017

De eerste oefenochtend van 2017. Ik schreef het al eerder, het weer heeft veel invloed op de gezondheid van de deelnemers. Van de beginnersgroep waren en maar 3 aanwezig en ook bij de gevorderden was er één persoon afwezig. Ondanks de kleine opkomst bij de begingroep toch heel veel kunnen doen. We hebben in de beginnersgroep een 2e “echte” melodie aan het repertoire toegevoegd, buiten “Song for Joy” spelen we nu ook
“Music Music Music” een Big band nummer. Ik vermoed dat een aantal van de deelnemers uit de beginnersgroep snel overgaan naar de gevorderden groep, zo goed gaan ze, uiteraard wel in onderling overleg.
Het thema in de gevorderden groep is de komende weken ‘Blues”.
Na een goede uitleg van de Kwintencirkel en de 12 bar blues structuur zijn we aan de slag gegaan met de “bijna” blues toonlader (zonder de gebogen noten), een eenvoudig schema op de 12 bar blues structuur en zijn we de blues standaard ‘Easy” aan het spelen gegaan.
Niet zo Easy als de titel doet suggereren maar het ging goed. Hier gaan we zoals gezegd de komende weken op verder borduren. Het was weer gewoon leuk om met de beide groepen verder te gaan en ik heb er een voldaan gevoel aan over gehouden.