Blog 13-5-2016

De hele groep was aanwezig op de oefenochtend 🙂
Het is toch echt veel leuker als de groep compleet is ipv slechts enkelen. Ik weet dat het regelmatig voor kan komen dat er deelnemers afwezig zijn maar de afgelopen periode was het meer regel dan uitzondering. Genieten dus weer vandaag. Weer wat nieuwe nummers meegenomen zodat het repertoire weer wat uitbreiding heeft. Je kunt heel goed merken dat ze steeds beter beginnen te spelen. Zelf vinden ze van niet maar ik merk dat een nieuw nummer, na een aantal malen samen, langzaam proberen, goed opgepakt wordt. Ik ben in ieder geval trots op ze, ik hoop dat ze door krijgen dat ze echt een behoorlijke prestaties neerzetten, spelen op een ademinstrument terwijl je problemen hebt met je longen of de ademhaling zelf.
Komende week ga ik een nieuwe deelneemster de eerste beginselen bij brengen en dan maar hopen dat er snel nog wat meer nieuwe deelnemers zich aanmelden.

Afgelopen donderdagavond heb ik deel 3 (de laatste) van de basisworkshop Bluesharp gegeven in de winkel van, van Luttervelt Muziek. Zes deelnemers, waaronder een zeer jonge dame, die de beginselen onder de knie proberen te krijgen. Ook door deze groep ben ik blij verrast. Geweldig om te zien en horen wat ze in een korte tijd opgepakt hebben. Er zijn er zeker een paar die de harmonica als “hun” instrument gaan zien maar er zijn er twee, beiden al goede gitaristen die de Bluesharp gaan toevoegen aan hun gitaarspel.
Door een van de deelnemers, Edwin, werd ik op de avond zelf al verrast.
Klik op de afbeelding om naar een kort filmpje hiervan op Facebook te gaan:3e dag workshop_12092016