Blog 15-2-2019

Vanaf nu gaan we de komende weken twee richtingen op, Ierse ballads en Simon & Carfunkel melodieën. Een gedeelte van de groep deelnemers vindt Ierse muziek erg leuk om te spelen terwijl het andere deel ook andere muziek erg leuk vindt zoals de meezingers. Zij kwamen met het voorstel voor de melodieën van Simon & Carfunkel.
De muziek van hen is soms eenvoudig maar regelmatig ook vaak moeilijk om te spelen. Het kost me dan ook best wel wat tijd en hoofdbrekers om de nummers te voorzien van tabulatuur. Ook het vinden of maken van een goede Backingstrack voor de nummers kost tijd. Het begeleiden van een MHT groep is één, maar het zelf (moeten) maken van al het materiaal is een ander verhaal, er gaan voor mij best wat uurtjes inzitten, maar………………ik blijf het leuk vinden 🙂  Ik doe het heel met veel voldoening en weet dat het ook zeer gewaardeerd wordt, anders was ik al lang  geleden gestopt. De andere positieve kant is dat mijn theoretische kennis van muziek ook behoorlijk aan het verder toenemen is, het is echt “Learning while doing”.

Tijdens het inspelen, oefenen we ook vaak Ritmes. Ik liet wat zaken horen van een van de Harpmasters uit het verleden, Sonny Terry en de man die sterk door hem beïnvloed is, Paul Lamb. Hieronder twee Youtube filmpjes voor inspiratie. Als laatste, een van de mooiste Ierse nummers die we spelen is The Fields of Adhenry, als laatste filmpje hieronder de Kilkennys, een van mijn favoriete groepen die dit mooie nummer spelen. Veel plezier.