Blog 15-5-2015

Vandaag had de bijeenkomst een enorme energie. Alles ging vandaag gewoon goed, ik heb het al eerder geschreven maar “mijn” deelnemers maken grote sprongen vooruit met het spelen, maar ook met de beheersing van hun ademhaling. Voor enkelen komt het moment er weer aan dat ze de jaarlijkse test moeten doen. Ik ben erg benieuwd hoe ze er voor staan en of hun oefenen er meetbaar toe doet. Wat wel heel meetbaar is voor mij, is dat ze met veel plezier blijven komen en het leuk vinden om op deze manier bezig te zijn. Iedereen lukt het wel om op één gaatje te spelen (soms met wat bijgeluiden van de naast gelegen gaatjes) maar we konden vandaag ook een start maken met het spelen van enkele eenvoudige liedjes. Na de majeur toonladder en de “Hans toonladder” te hebben doorgenomen hebben ze meer dan genoeg om thuis mee aan de slag te gaan. Keerzijde van het feit dat ze nu zo snel gaan is dat ik eerder dan ik verwacht had voor aanvullend materiaal moet gaan zorgen, maar ik kan niet zeggen dat ik dat vervelend vind.
Ben gewoon super trots op ze en heb er bewondering voor wat ze, ondanks hun longproblemen, toch maar doen.
De lokale krant, op initiatief van “de Schoor”, komt een dezer weken mogelijk langs om te kijken wat MHT Almere is en doet en ze gaan er misschien wel iets leuks over schrijven. Afwachten.