Blog 16-12-2016

Vorige week geen bijzonderheden buiten het feit dat we met de “Beginnersgroep” hebben besloten om de oefentijd te verlengen naar 1 uur. We gaan daarom eerder, om 09:15 uur beginnen i.p.v. 09:30 uur.
Deze week voor beide groepen een aangepast programma omdat mijn vriend en harmonica speler Bernie Dunn onze gast was. Bijzonder aan Bernie is dat hij ook problemen heeft met zijn longen, hij heeft al van kinds af aan astma.
Hij nam iedereen mee in zijn verhaal waarin heel duidelijk werd wat het harmonica spelen voor hem heeft betekent. Hij vertelde hoe hij dagelijks ademhalingsoefeningen doet om zijn longen en ademhalingsspieren sterker te maken.
Ook heeft hij wat blues laten horen en stimuleerde hij de deelnemers om samen met hem mee te spelen. Iedereen vond het natuurlijk heel leuk om zijn verhaal te beluisteren en ze vroegen hem meteen om begin volgend jaar nog eens terug te komen.
We gaan in januari een aantal weken lang wat aandacht besteden aan het spelen van Blues en een mogelijk tweede bezoek van Bernie is dan zeker een mogelijkheid.
Volgende week vrijdag de laatste oefenochtend van dit jaar.