Blog 17-4-2015

Vandaag weer een leuke bijeenkomst van de Beter Ademen Groep gehad. We hebben onze intrek genomen in een andere ruimte in het Evenaarhuis, nu op de begane grond. Jammer genoeg waren er 3 afmeldingen maar met ons kleinere groepje hebben we lekker kunnen oefenen. Ik heb weer veel geleerd over de beperkingen die COPD / Astma patiënten ondervinden, ook bij het spelen op de mondharmonica. Daarom ben ik blij dat mij deze zaken allemaal verteld worden door de deelnemers, ik kan er dan in de toekomst beter rekening mee houden. Vandaag serieus een aanvang gemaakt met het (proberen) spelen op één gaatje van de harmonica. Dat is niet eenvoudig, ik heb er zelf ook een tijdje over gedaan om het een beetje te leren. Wat ik merk is dat er een aantal deelnemers te snel willen, op zich goed dat ze gedreven zijn maar het gaat in het begin niet zo snel. Ik hou ze altijd twee “wijsheden”voor:
1. Je bent je eigen “regisseur”, je moet altijd je grenzen goed bewaken, als ik zeg drie keer spelen en je kunt er maar twee, dan stop gewoon even;
2. Je bent je eigen “vijand” doordat je te snel wilt of teveel, ga je over je eigen grenzen waardoor je last krijgt en vaak weer stap terug moet doen i.p.v. vooruit. (zie punt 1)

Wat mij enorm veel energie en voldoening geeft is de inzet van de deelnemers en het plezier wat er is. Elke week vraag ik gekscherend of ze nog terug komen de week erop en altijd is het antwoord: Natuurlijk!