Blog 19-11-2021

Corona beïnvloed de Mondharmonica Groep Almere behoorlijk. De afgelopen twee weken vallen we al onder de verplichting van het tonen een “coronatoegangsbewijs 3G”.
Ik heb met de sociaal beheerder van het Evenaarhuis afgesproken dat ik 1x ale deelnemers controleer op het hebben van een Corona toegangsbewijs en daarna niet meer. Ik heb elke week dezelfde mensen dus het heeft geen meerwaarde om elke week dezelfde mensen te controleren.
Wat wel goed te merken is, dat veel deelnemers die nog uit de MHT periode meespelen, bang zijn voor het oplopen van Corona. Ze komen daarom voorlopig niet naar de oefenlocatie. Natuurlijk heb ik daar begrip voor, echter het is wel zo dat de 1,5 meter afstand onderling absoluut goed toe te passen is dus een van de belangrijkste preventie middelen hanteren we op de vrijdag. Wat ook goed is van de deelnemers is dat ze bij de eerste verschijnselen van verkoudheid of griep, zich afmelden en indien nodig zich laten testen.
Als begeleider van de Mondharmonica Groep Almere test ik mijzelf elke donderdagavond.
Ik zou het echt heel erg vinden als ik de bron van besmetting zou zijn en op deze manier is dat een heel kleine kans, ik vind dat ik dat verplicht ben aan de deelnemers.

Vandaag heb ik sinds zeer lange tijd de oefenochtend & middag niet door laten gaan, er waren gewoon erg weinig deelnemers, per groep slecht 4 en dat is toch echt onder de door mij gesteld lijn voor aanwezigheid. Volgende week weer een herkansing en ik hoop dat ik dan wel weer aan een stuk of 10 deelnemers in de ochtendgroep kom.
Ik heb overigens mijn tijd goed besteed door aan mijn website te gaan werken. Ik ben alle Voorbeelden, Begeleidingen en de bladmuziek helemaal via de website bereikbaar aan het maken voor de deelnemers, nu gaat dat nog via mijn Box account. Op deze manier scheelt het mij heel veel extra handelingen en ik ben niet meer afhankelijk van externe opslagruimte.

We wachten het verder af want zoals ik in het begin al benadrukte, Corona beïnvloed al geruime tijd ons leven en we zijn er nog niet van af 😟