Blog 19-12-2014

Vrijdagmiddag naar de Interactieve voorlichting geweest bij het Longpunt Apeldoorn. In samenwerking met MHT Meddo werd een middag georganiseerd over het mondharmonica spelen voor longpatiënten. De presentatie werd gedaan door Pieter Oostdijk, zelf COPD patiënt en deelnemer aan een MHT groep in Rotterdam. Er waren 4 deelnemers van MHT Meddo aanwezig die van alles voorspeelden en zelf het een en ander ten gehore brachten. Ook de mensen in de zaal konden meespelen op de hun ter beschikking gestelde “Happy Hohner”,  Wat een enthousiasme was e bij de vele deelnemers in de zaal.
Buiten dat ik van de hele middag genoten heb heb ik enorm veel indrukken opgedaan waar ik, bij het leiden van MHT Almere rekening mee moet/ga houden. Ik was door Jan Mulleman (MHT Meddo) al gewaarschuwd dat een MHT groep leiden in niets lijkt op “gewoon” mondharmonica leren spelen aan mensen.
Had was indrukwekkend om te zien hoeveel doorzetting vermogen longpatiënten, om zoiets “eenvoudigs”als een mondharmonica bespelen, nodig hebben. Hoe ontzettend inspannend het voor hen is om ook maar het geringste geluid uit het instrument te krijgen.
Als je zelf aan het spelen bent of als je muziekvrienden tijdens een Harmonica Meetup hoort, sta je er niet bij stil dat spelen op een mondharmonica voor Longpatiënten het beoefenen van topsport qua inspanning is.
Gelukkig staat daar voor hen vaak de voldoening en plezier tegenover, gecombineerd met het feit dat je op die manier je longen en alle bijbehorende spieren aan het oefenen bent.

Door de genoemde indrukken ben ik nog meer gemotiveerd om van MHT Almere een succes te maken.

Wat leuke foto’s staan op: http://www.mhtmeddo.nl/voorlichting-longpunt-apeldoorn,-18-12-2014.html