Blog 20-11-2015

Iedereen heeft wel van die momenten dat je moeite hebt om wat te gaan oefenen/spelen. Je kan gewoon niet in beweging komen of wat voor andere reden dan ook.
In de nieuwsbrief van de Amerikaanse harmonicaspeler/customizer die ik deze week ontving stond een leuk stukje over Oefenen op Microniveau (Micro Practice). Spreek met jezelf af dat je elke dag 2 minuten de mondharmonica pakt en dan die 2 minuten een oefening of melodie doet. Er is niemand die kan volhouden dat je geen 2 minuten per dag vrij kon maken om de mondharmonica te pakken. Zet desnoods een timer voor die 2 minuten maar plan het, elke dag. Je zult zien, zoals je vaker hebt, dat je het zo leuk vind dat je al snel over de 2 minuten heengaat. De 2 minuten is een “start-up” om wat te gaan doen. Plan het eens in en je zal zien dat dit werkt, als het alleen maar 2 minuten wordt, dan zijn dat in ieder geval toch 2 minuten van oefenen.Met de groep weer lekker verder gegaan met de kerstliedjes, gaat gewoon lekker. Ook werd ik vandaag verrast met een mailtje van iemand die de MHT Almere Flyer had gelezen in het gezondheidscentrum in Almere Buiten.  Deze persoon wilde verdere informatie dus ik heb hoop op wat nieuwe aanwas om een tweede groep te gaan starten.

Via MHT Meddo een leuk artikel over MHT, wat in het muziekblad “Klank” heeft gestaan, ontvangen, leuk om te lezen hoe het met de MHT in Nederland staat.
Klank1Klank2