Blog 21-7-2017

Vandaag voor de eerste maal met de beginnersgroep op de G mondharmonica gespeeld, normaal is dit een behoorlijke stap zo van C naar G maar in dit geval viel dat mee. Iedereen heeft een kwaliteits instrument van Ben Bouman (Seydel Session Steel) aangeschaft waar ze zeer lang op kunnen spelen. Kenmerk van de harmonica is dat deze, na milde customizing door Ben, zeer licht speelt en zeer onderhoud vriendelijk is. De stap viel dus enorm mee 🙂
We gaan nog twee weken, t/m 4 augustus, door met de wekelijkse bijeenkomst op vrijdag en stoppen er dan 3 weken mee. De eerste oefendag is dan weer vrijdag 4 september.
Ik heb beide groepen toegezegd dat we dan ook weer een aantal weken aandacht gaan besteden aan de Blues. Wat we ook gaan doen is meer “2 akkoorden”  nummers spelen, dan een deel van de groep melodie spelen terwijl het andere deel de begeleiding van twee akkoorden van de melodie op zich neemt. Kortom, nu al weer plannen aan het maken voor de periode die na  de zomervakantie begint 🙂 heb er nu al weer zin in.
Ik ga direct na de vakantie weer inspanningen doen om weer meer deelnemers te krijgen voor de versterking van de beginnersgroep. Als iemand een goed idee heeft hoe ik dat kan aanpakken hoor ik dat heel graag.