Blog 21-9-2018

Wat hadden we vandaag weer een topdag!
Voor de tweede maal was Ben Bouman onze gast voor het geven van een Workshop.
De Rode lijn binnen het verhaal was Ademhaling en Toon maar er werd ook aandacht besteed aan het spelen van akkoorden en ritme.
Ben begon met het laten horen van één melodie die hij op verschillende manieren ten gehore bracht. Hierna belichte hij wat hij nu allemaal gedaan had en ging daar dan wat verder op in.
In het tweede gedeelte mochten de deelnemers aangeven wat ze wilde weten of waar ze een vraag over hadden,  Ben behandelde dit punt gewijs.
Een z.g. Eye opener was het toepassen van klanken in combinatie met de ademhaling. Het gaat te ver om dat allemaal te beschrijven maar de deelnemers hadden meermaals een aha moment. Ook is hij op de basis vaardigheden van Tongblokken ingegaan, uiteraard met de nodige voorbeelden hiervan die hij voorspeelde.
Er is weer genoeg stof tot nadenken en oefenen gegeven om voort te kunnen gaan de komende periode.

   

Nog wat over Ben Bouman.
Ben heeft een band genaamd de Marble Tones, ze spelen op 9 oktober a.s. in de finale van de Dutch Blues Challenge in Hotel de Rustende Jager in Nw Vennep om 14:30 uur.
Vind je dat te ver dan heb je op vrijdag avond 28 december, dichterbij een herkansing om deze top klasse band live te zien.
Ze zijn dan te gast op de Eindejaars-Harmonica Meetup in Diemen (Wapen van Diemen)

Wil je vooraf wat meer van deze band zien, op YouTube staan er diverse opnames
https://www.youtube.com/results?search_query=bluesmoose+marbletones