Blog 22-4-2022

Het werd weer eens tijd dat er door mij wat over de Mondharmonica groep Almere werd geschreven 🤨
We zijn nu al enige tijd weer aan het oefenen, van de 1e groep zijn er nog steeds enkelen die door diverse redenen niet aanwezig kunnen zijn maar gemiddeld zijn er toch wel 10 tot 12 deelnemers aanwezig. We zijn uiteraard vel an het herhalen maar er zijn de laatste weken ook wel wat nieuwe nummers bij gekomen.

Ook met de 2e groep gaat het op zich goed, wat wel van mijn hart moet is dat de aanwezigheid wel iets beter kan. Van de 10 deelnemers zijn er gemiddeld maar 5 aanwezig. Anderen plannen mogelijk hun agenda niet helemaal goed. Het jammere hiervan is dat ze op deze manier een achterstand oplopen t.o.v. diegene die er wel wekelijks is. Een voorbeeld: van deze kleine groep aanwezigen kan het merendeel al goed op één gaatje spelen. Ook zijn we met hen al bijna door de eerste 10 beginliedjes heen zijn en dus aan de vervolgliedjes kunnen beginnen. Diegene die regelmatig niet aanwezig zijn krijgen het daardoor moeilijker. Wat belangrijker is, er zijn ook in deze groep veel deelnemers die problemen hebben met hun ademhalingssysteem. Door weinig aanwezig te zijn en vooral door weinig tot niet thuis oefenen missen ze de kracht van het spelen op de mondharmonica in relatie tot het trainen van de ademhalingsspieren.
Wat wel leuk is om te vertellen is het feit dat iedereen van deze groep een nieuwe G mondharmonica heeft besteld / al heeft gekregen dus ik heb er een goed vertrouwen in dat ze niet op gaan geven. We zijn met de aanwezigen dan ook meteen begonnen met het spelen op de G harmonica. Bijna iedereen heeft er voor gekozen om een Ben Bouman X-tra afgesteld te kopen, een ijze keus want deze spelen t.o.v. een goedkopere harmonica vele malen beter (lichter) en ze klinken ook veel warmer dan de C harmonica waarmee we zijn begonnen.

Als laatste wat ik wil vertellen is het feit dat Ben Bouman op vrijdag 27 mei a.s. opnieuw een speciale Workshop komt geven voor de deelnemers van MHG Almere en 1 introducé.
Onderwerp zal zijn Ademhaling & Toon en alle deelnemers kunnen dan mee doen met hun (nieuwe) G mondharmonica. . Aan het einde van de Workshop zal hij nog een mini concertje geven. De Workshop is i.p. alleen voor de vaste deelnemers maar wil je er echt graag bij zijn, neem dan via deze site (contactformulier) contact met mij op.