Blog 22-5-2015

Vandaag was de wekelijkse bijeenkomst van de MHT Almere groep met één persoon minder. Eén van de deelnemers heeft opgezegd, in de opzegmail gaf deze aan dat hij zeker baat heeft bij het doen van oefeningen met de mondharmonica maar het “bespelen” van de mondharmonica echt niets vind. Een zeer legitieme reden, als je het spelen op zich niet leuk vind dan moet je stoppen.
We hebben, ook vandaag weer, een aanvang gemaakt met de wekelijkse test die ik na de vakantie ook als zodanig ga scoren, de bedoeling is om de vorderingen van de deelnemers te kunnen meten. Na de vakantie ga ik ook de maandelijkse vragenlijst introduceren, bedoelt om wat meer inzicht te krijgen over wat MHT voor de deelnemers doet en/of betekent. Zoals ik de afgelopen weken ook al schreef, het lukt (bijna) iedereen om op één gaatje meerdere tonen te spelen. Oefenstof voor de komende weken zijn de C majeur toonladder en de z.g. Hans toonladder. Ook hebben de deelnemers een viertal liedjes om te kunnen spelen. Oefeningen voor het spelen op één gaatje zitten ook in de speelmap, dus genoeg te doen.
Ik heb ze vandaag kennis laten maken met de 12 bar blues progressie, gewoon voor de fun en om wat inzicht te krijgen in hoe een muziekstuk in elkaar steekt.
Ik heb het voornemen om incidenteel een MHT Almere Nieuwsbrief te gaan versturen, ik gebruik hiervoor Mailchimp. Ik ben daar verzendlijsten voor aan het maken en een vaste layout voor de nieuwsbrief zelf.
Dankzij de assistent beheerder van het Evenaarhuis, is MHT Almere onder de aandacht gebracht van het gezondheidscentrum “de Compagnie” in Almere Buiten. Ze wilden in contact met mij komen, leuk. Ze hebben nu mijn gegevens, ik ga afwachten wat er als reactie gaat komen.