Blog 23-9-2016

Ja hoor, ik heb er weer een deelnemer bij in de eerste groep. In overleg gewoon helemaal opnieuw begonnen en het gaat best lekker. Natuurlijk ondervinden ze allerlei verschillende problemen, maar wat wil je, dacht je dat anderen dat niet hebben gehad toen ze begonnen met de mondharmonica 🙂  Het is nogal wat, ruim 3 kwartier met een vreemd object tussen je lippen. Je mond moet hier gewoon aan wennen en ik garandeer dat het goed komt. Het is voor mij als begeleider van deze groepen echt heel leuk als je ziet dat ze zo hun best doen en bovenal dat ze het leuk en gezellig voelen.
Met de gevorderden groep een beetje aan het vechten geweest met “Hey Jude” van de Beatles, lijkt eenvoudig maar er zitten best een aantal aandachtspunten in, vooral het spelen van de duolen en triolen. Ook het door blijven tellen is nog een puntje, maar ook daar staan ze niet alleen in.
Ik heb de korte workshop “Eenvoudig mondharmonica onderhoud” gereed en we gaan een afspraak maken wanneer we deze zullen gaan houden

Ik heb een Facebook pagina over de “Beter Ademen Groep”
MHT Almere aangemaakt. Niet dat alle deelnemers actief zijn op Facebook maar meer om anderen te interesseren. Misschien zijn er wel mensen op Facebook die problemen met de longen heeft of die iemand met longproblemen in zijn omgeving (Flevoland) kent.
Kijk er eens naar als je dat leuk vind, een Like wordt op prijs gesteld:
https://www.facebook.com/BeterAdemenGroepAlmere/