Blog 24-9-2021

Vandaag was de laatste dag dat we verplicht op 1½ meter afstand van elkaar moeten blijven, hierdoor was er ook een beperking gesteld aan het aantal mensen wat maximaal in onze oefenzaal aanwezig mocht zijn. Vanaf morgen 25 september vervalt de 1½ meter verplichting, echter als het mogelijk is zal ik de plekken voor de deelnemers aan de MHG Almere zo ver mogelijk uit elkaar blijven zetten. De enige echte verplichting die er nog is, is het ontsmetten van de handen bij binnenkomst.

Vanaf volgende week vrijdag 1 oktober start ik weer met een nieuwe beginnersgroep in het EvenaarHuis. Met een kleine tussenpauze, gaan we, na de gevorderdengroep van start. Jammer genoeg niet met het gestelde minimum aantal van 10 personen, maar ik wilde de mensen die zich hebben opgegeven en enthousiast reageerden niet teleur stellen.
Mogelijk komen er nog wat mensen bij, de eerste weken kunnen ze best nog wel aansluiten, daarna is het wat moeilijker omdat we dan al weer redelijk op weg zijn met de lesstof.

Komende week gaan we ook starten met de publiciteit omtrent een mogelijke opzet voor een beginnersgroep op de maandagavond, in het Buurtcentrum de Ruimte in Almere Poort.
Het wordt een avond activiteit wat mogelijk de groep (overdag) werkende mensen trekt.
Ik ben heel benieuwd maar heb er wel veel zin in om ook dar te gaan beginnen.

Vandaag hebben we onze vaste “vrijwilligster” Lia, binnen het EvenaarHuis, in het zonnetje gezet. Afgelopen jaren is Lia onze vaste gastvrouw en zelfs tijdens de (eigenlijk) normale vakantiesluiting van dit jaar, kwam ze naar onze oefenochtend toe en verzorgde de koffie en thee. Ze stat altijd voor ons klaar en maakt dat we altijd goed verzorgd worden op de vrijdag. Voor ons een klein gebaar van waardering en voor haar een blijk van onze waardering.