Blog 26-5-2017

Het warme weer wordt niet door iedereen op dezelfde manier verwelkomt, meerdere van de MHT deelnemers hebben er behoorlijk moeite mee. Tel daar nog de hoeveelheid pollen bij op en als longpatiënt heb je het meteen zwaar. Niet iedereen was er ook vandaag, maar heel begrijpelijk. Met de aanwezige deelnemers rustig aan wat zelf spelen en als afwisseling wat harmonicamuziek luisteren. Als ik ze er wat over vertelde dan hoorden ze ook goed wat de betreffende harmonica speler deed, leuk om terug te krijgen dat ze deze variatie op prijs stelden.
Met de eerste groep spelen we steeds vaker melodieën die op de hogere gaatjes 8,9 &10 gespeeld moeten worden. Op de C mondharmonica klinkt het dan al snel heel hoog en schril dus we hebben met de aanwezigen besloten om zo snel mogelijk naar de G mondharmonica over te gaan stappen. Thuis gekomen dus meteen wat Ben Bouman harmonica’s voor wat deelnemers besteld en ik zal meteen ook weer wat goedkopere Easttop harmonica’s in G bestellen voor eventueel de anderen.
In de gevorderden groep vandaag weer twee nieuwe muziekstukken uitgereikt, waarvan er een best wel weer een uitdaging is, maar we oefenen de stukken langzaam in en het gaat behoorlijk goed.
Mogelijk is het opgevallen dat er geen blog is geschreven de afgelopen weken. Ik doe dat echt alleen maar als er ook wat te vertellen is en niet alleen maar om wat te bloggen elke week. Het kan dus zijn dat er af en toe gewoon geen blog is.