Blog 27-10-2017

Vandaag de laatste dag dat ik met de huidige deelnemers in de beginnersgroep heb geoefend, vanaf volgende week behoren ze namelijk tot de (meer) gevorderden.
Aanstaande vrijdag 3 november starten er 4 nieuwe deelnemers in de beginnersgroep, ik ben dus alles al weer aan het klaar maken, mappen vullen, standaards halen en de mondharmonica’s nalopen. heb er wel enorm veel zin in om weer met nieuwe deelnemers aan MHT te gaan beginnen.
De (meer) gevorderden groep wordt lekker groot op deze manier, alleen even kijken hoe we dat aan kunnen pakken in het leslokaal 🙂
Het is echt leuk om te horen wat deze groep allemaal al kan spelen maar vooral wat voor moeilijke adem-oefeningen ze kunnen volbrengen tijdens het oefenen. Heb ze vandaag weer een stukje reflectie gegeven, niet kijken wat je op dit moment nog niet kunt maar vooral kijken wat je op dit moment allemaal al wel kunt, super veel !
Met de beginnersgroep (mensen met de ziekte van Parkinson & begeleiders) gaat het ook goed al denken ook zij daar anders over. Sommigen vechten nog met het spelen op één gaatje maar vandaag hoorde ik bij verschillende al mooie tonen dus het zit er echt aan te komen. Lukt dat bij de meesten, dan stappen we van de kinderliedjes over op wat eenvoudige maar bekende ” echte” liedjes.

Op vrijdag 17 november a.s. komt Ben Bouman naar MHT Almere toe, iets waar ik enorm trots op ben. We gaan dan alle groepen bij elkaar zetten, ook de nieuwe deelnemers. Vanaf 10 uur is iedereen welkom en om 10:30 uur starten we met gezamenlijk inspelen en wat ademoefeningen doen. Daarna neemt Ben Bouman het over en zal met hun allemaal het één en ander aan verschillende technieken doornemen. Als afsluiter zal hij een mini optreden geven om vooral te laten horen wat er allemaal met de mondharmonica mogelijk is. Dit is een MHT Almere oefenochtend waar ik echt naar uit kijk en ik ben ervan overtuigd dat de deelnemers het leuk gaan vinden en mogelijk nog meer gemotiveerd raken.