Blog 27-5-2022

Vandaag, na 3 ½ jaar, was Ben Bouman weer te gast bij de Mondharmonica groep Almere.
Thema van de workshop was opnieuw Ademhaling en Toon.
De deelnemers kregen in de 2 uur durende workshop veel in- en outs te horen van het ademhalen (spelen) op de mondharmonica. Ook werd er verteld hoe je de toon van je mondharmonicaspel kunt verbeteren. Ben liet hier meerdere voorbeelden van horen maar liet de deelnemers geregeld ook de theorie omzetten in, het “gewoon doen” op de mondharmonica.
Het was weer veel informatie maar het goede nieuws is, dat deze informatie aansluit bij wat ik altijd vertel tijdens de oefen uurtjes. Eigenlijk kan dat ook niet anders, Ben Bouman is degene die het mij ook allemaal geleerd heeft tijdens de door mij gevolgde workshops Ademhaling en Toon in het verleden. 😄
Ben heeft de workshop afgesloten met een mini concertje waarin alle dingen die hij heeft verteld ook te horen was in zijn harmonica spel.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen weer een hoop heeft geleerd en dit geleerde meteen kan gaat toepassen in het spelen en oefenen.

Geen opmerkingen meer maken dat ik veel mondharmonica’s bij mij heb 😂