Blog 29-9-2017

Vandaag weer een nieuwe deelnemer welkom geheten bij MHT Almere. Omdat de beginnersgroep kortgeleden overgegaan is op de G harmonica en best al een ruim repertoire speelt, gaat deze deelneemster aansluiten in de nieuwe groep in de middag.
Deze groep, gestart voor met name Parkinson patiënten en begeleiders is nog maar net begonnen dus er is geen echte achterstand.
Omdat ik deze week de Easttop mondharmonica’s binnen had gekregen heeft deze groep voor het eerst op een betere mondharmonica gespeeld dan de goedkope Harley Bentons. iedereen merkte heel duidelijk verschil en het spelen is er duidelijk eenvoudiger door geworden. We doen al best intensieve ademoefeningen en spelen al twee eenvoudige kinderliedjes. De komende periode wordt het hard werken om op een enkel gaatje te kunnen spelen maar dat is tot nu toe iedereen binnen MHT Almere gelukt, dus met deze groep komt dat ook goed. Er was een deelneemster in deze groep die ik op een wel heel speciale manier de mondharmonica zag spelen. Ze had twee papiertjes om de harmonica gevouwen en schoof deze over de gaatjes die niet mee mogen klinken, op die manier kon ze dus wel een enkel gaatje spelen 🙂 Voor nu geen probleem maar ze moet ook zonder de papiertjes leren spelen, maar dat komt goed.
Volgens mij vinden alle deelnemers het nog steeds leuk en voor mijzelf sprekend, ik kijk elke week uit naar de vrijdagochtend, merk echter wel dat aan drie groepen leiding geven best vermoeiend is maar ook enorm veel voldoening geeft.