Blog 3-11-2017

Vandaag was het dan zover, de start van een nieuwe beginnersgroep en de overgang van de “oude” deelnemers aan de beginnersgroep naar de (meer) gevorderdengroep.
Als ik zo opnieuw moet beginnen met de uitleg van eigenlijk “alles” aan deze nieuwe deelnemers besef ik me steeds weer wat een ontzettend mooi instrument wij eigenlijk bespelen. Het is ook altijd erg leuk om te zien dat de reactie op mijn verhaal altijd er altijd één is van verbazing. Verbazing dat je zo snel een leuk ritme kunt spelen op de eerste drie gaatjes, verbazing dat je niet mag blazen of zuigen maar moet ademen, maar bovenal het besef hoeveel er bij komt kijken om uiteindelijk een eerste liedje met mooie tonen op een enkel gaatje te kunnen spelen. Ik zelf voel me altijd bevoorrecht dat ik deze deelnemers toch genoeg kan en mag aanleren om op een leuke manier harmonica te kunnen spelen.
Ik benadruk wel altijd heel goed dat MHT Almere niet een mondharmonicaclub is, maar het een groep is met als doel de ademhalingsspieren en longen te trainen, alle deelnemers aan MHT Almere is hebben een probleem met hun ademhaling / ademhalingssysteem.
Als je dan na zo’n eerste oefenochtend te horen krijgt dat ze het enorm leuk vinden dan is mijn ochtend al helemaal goed.
De groep die vandaag voor het eerst meespeelde in de (meer) gevorderdengroep zag ik af en toe wel met een blik in de ogen naar mij kijken, zo van ” wat doe je ons aan”. Een veel uitgebreider repertoire aanleren, nieuwe en ook zwaardere oefeningen doen maar ook een grotere groep, allemaal zaken waar ze even aan moeten wennen. Uiteraard werden ze goed opgenomen in deze groep en het zal snel wennen.
Volgende week nog een normale oefendag en dan op vrijdag 17 november de dag met Ben Bouman.