Blog 30-11-2018

Met de (meer) gevorderden groep zijn we nu al enige weken op weg met het thema “ Evergreens & Meezingers”. Het zijn de melodieën die bij heel veel mensen bekend zijn en die uiteraard ook goed in het gehoor liggen.
MHT Almere is al meer dan 3 ½ jaar op de vrijdag te gast in het Evenaarhuis in Almere.
Dit is een mooi en redelijk modern gebouw waar goed gebruik van wordt gemaakt.
Op de vrijdagmorgen is er buiten onze MHT groep ook een groep mensen met Afasie die daar onder begeleiding van Margreet de mooiste schilderijen maken. Wil je meer weten wat Afasie is klik dan op deze LINK.
De mensen in deze groep kunnen slecht tegen harde geluiden of andere zaken die de aandacht afleiden van, in dit geval het schilderen.
Door het toenemende aantal (meer) gevorderden hebben wij als MHT Almere ons vertrouwde ruimte binnen de locatie moeten verruilen voor een grotere ruimte. Deze ruimte is direct gelegen naast de ruimte waar de Afasie schildergroep op dezelfde tijd actief is.
Tijdens het spelen maak ik gebruik van een kleine versterker waarop de begeleidings muziek wordt afgespeeld. Vooraf had ik met begeleidster Margreet al gesproken over de mogelijkheid dat de muziek toch te hard zou overkomen en door de mensen van haar groep als storend of vervelend zou worden ervaren.

Vandaag was de tweede keer dat we naast elkaar onze eigen activiteiten hadden, de week ervoor had ik geen klachten gehoord dus ben gewoon aan de slag gegaan met de MHT groep. Na een half uurtje zag in Margreet voor het raampje van de toegangsdeur staan, toe we oogcontact hadden lachte ze breed en stak haar duim op. Ik dacht bij mijzelf, dat is beter dan dat ze op de deur zou bonken omdat het te luid was 🙂
Om 12 uur hielden wij op met spelen en ook de Afasie groep eindigt om die tijd. Enkele van de MHT leden waren al weggegaan en de deur stond open. Daar zag ik één van de deelnemers van de Afasie groep, Helen, staan en ik ging naar haar toe. Ik hoorde haar zeggen, “wij vinden het heel leuk dat jullie naast ons zitten te spelen, wij hebben er geen last van, we vinden het gewoon leuk”. Een cadeautje natuurlijk, dit terwijl Margreet en ik  ons eerder afvroegen of het invloed zou hebben op de Afasie deelnemers. Toen iedereen weg was kwam Margreet naar me toe en vertelde me dat de deelnemers aan haar groep enorm goed op onze muziek reageerden. Ze wiegden wat met de muziek mee en sommigen neurieden zacht met de verschillende melodieën mee. Verder vertelde ze dat er enkele van haar deelnemers er gewoon rustig van werden en ontspannen aan het schilderen waren.
Dat was vanmorgen dus het tweede cadeautje wat ik kreeg.
Ik ben blij dat onze activiteiten elkaar niet beïnvloeden op een negatieve manier en wij dus gewoon in die ruimte kunnen blijven spelen.
Wat voor mij wel weer bewezen is, is de kracht van muziek op het welzijn van mensen.