Blog 30-7-2021

Vandaag was het alweer de 4e maal dat we als Mondharmonica groep Almere bij elkaar zijn geweest na de Corona stop. Het is nog wel een heel gedoe bij het gereed zetten van de zitplaatsen in de oefenzaal, 1,5 meter is toch een grotere afstand dan je zou denken. Gelukkig heb ik mijn 1,5 meter touwtje bij me en kan de stoelen daarom op de juiste afstand van elkaar neerzetten.
Wat wel verwarrend is , is het feit dat ik bij de Skype meetings tijdens de Corona periode aan een deel van de deelnemers nieuwe nummers heb gegeven maar de anderen hebben deze (nog) niet. Toch maar van alles weer een stapeltje printjes meenemen en misschien ook beter opschrijven welke nummers iedereen nu heeft.
De wachtlijst van nieuw aangemelde belangstellenden groeit redelijk. Ik heb nog mensen die al meer dan 1,5 jaar geleden hebben aangegeven dat ze willen meedoen, maar ook zijn er recente aanmeldingen. Aan het eind van de vakantieperiode ga ik al die mensen opnieuw benaderen en als er 10 belangstellenden over zijn, ga ik misschien toch weer een beginnersgroep opstarten. De oefendag blijft dan de vrijdag en we gaan dan van 12:45 tot 13:45 uur spelen/oefenen. Maar ik heb er nog geen definitieve beslissing over genomen en de grens van 10 is absoluut een harde eis, we gaan het zien.

Deze week werd ik door de Mondharmonica groep Zoetermeer benaderd, zij hadden voor een afscheid van een vrijwilliger in september, het idee opgevat om het nummer ” Daar gaat zij” van Clouseau in te studeren en op de afscheidsdag ten gehore te brengen.
Gelukkig heb ik de bladmuziek van dit mooie nummer en heb hun kunnen helpen aan de partituur met mondharmonica tabulatuur, die ik aan de hand van de bladmuziek heb gemaakt. Het is altijd met veel plezier dat ik de bestaande MHT groepen in Nederland af en toe ter dienste kan zijn met het maken van mondharmonica partituren.

De partituren maak ik met MuseScore en gebruik speciale Plug-ins om de tabulatuur toe te voegen. Wil daar meer over lezen, ik heb er een item over gemaakt op mijn website.
https://harmonica-almere.nl/tabulatuur-onder-bladmuziek-plaatsen-musescore/