Blog 30-8-2019

Deze eerste week na de schoolvakantie 2019 zijn ook de activiteiten van mijn MHT groepen weer begonnen.
Donderdagmiddag dag 5 bij MHT Colli in de Bilt, er waren 4 deelnemers aanwezig van de 6. Een deelneemster is ermee gestopt i.v.m. drukte en de ander is op dit moment opgenomen in een revalidatiekliniek en de kans is groot dat zij ook niet meer komt. Ik heb nog 5 x een uurtje om deze deelnemers op een niveau te krijgen dat ze daarna zelfstandig verder kunnen. Er is namelijk geen mogelijkheid in Utrecht e.o. om aan te sluiten bij een reguliere, wekelijkse MHT groep, die is er gewoonweg niet.

Vandaag vrijdag ben ik ook weer in Almere begonnen, er is nu alleen nog maar een (meer)gevorderden groep. Het was gewoon weer een gezellige bijeenkomst en er is iets meer met elkaar geklept dan normaal, er was een heleboel te vertellen 🙂 Volgende week gaan we weer echt van start, ik zal dan weer een muziekstuk meenemen wat een behoorlijke uitdaging voor ze zal worden, maar we hebben de tijd om het in te oefenen.

Afgelopen week is de Nieuwsbrief van het longpunt Lelystad rondgestuurd. Ik heb daar een klein stukje voor aangeleverd i.v.m. de presentatie die ik daar in november ga geven. Als reactie op mijn bijdrage heb ik van 3 mensen, die over MHT hadden gelezen, een vraag gehad of er weer een beginnersgroep gaat beginnen. Voor mij natuurlijk hoopgevend, ik wil graag met een nieuwe beginnersgroep beginnen, echter ik start pas als er 8 potentiële deelnemers zijn. Er vallen normaal gesproken altijd wel mensen af en ik wil voorkomen dat ik weer een beginnersgroep van 2 personen moet begeleiden. Voor mij bewijs dat een beetje reclame van het Longpunt helpt om MHT onder de aandacht te brengen. Ik ga dan ook vragen of MHT als activiteit op de pagina van het Longpunt kan worden opgenomen.