Blog 4-11-2016

Vanmorgen begonnen met 7 deelnemers in de beginnersgroep!
De 3 nieuwe mensen moeten natuurlijk nog even gevoel krijgen bij wat we allemaal doen met de mondharmonica maar het gaat echt goed. De gevorderden groep van 6 personen gaat ook lekker door. Al een drietal nummers op het repertoire staan die echt al goed klinken, twee waar we nog mee aan oefenen zijn en sinds vandaag een nieuwe tune, de “Cirkel of Smiles” beter bekend als de Baantjer intro tune.

Vandaag ook naar buurtcentrum de Wijkhoek geweest in Almere Stedenwijk. Daar aan een klein groepje belangstellenden uitgelegd wat MHT Almere is en wat we doen. Iedereen zag het nut er echt van in maar toen ik begon over het feit dat je wel zoveel mogelijk elke dag moet oefenen, kwam er al wat gesputter. Ook bleek dat de mondharmonica door een aantal van hen niet als een echt volwaardig instrument wordt gezien. Ik heb na mijn uitleg het verdere initiatief bij hen neergelegd. Als ze minimaal 6 mensen hebben die willen beginnen dan wil ik mogelijk daar ook wel beginnen met MHT, maar of het zover komt ….. ik heb mijn twijfels. Misschien moet ik het voorlopig gewoon houden bij de twee groepen in het EveNaarHuis. Komt er aanmelding van een echt enthousiaste groep mensen dan kan ik op dat moment wel weer een beslissing nemen of ik wel of niet met hen ga starten..
Wat wel erg leuk was, is dat de fysiotherapeute Annemarijn Oosterwelder, die in de Wijkhoek COPD patiënten behandeld ook aanwezig was bij mijn uitleg. Het is leuk om een enthousiaste reactie te krijgen over wat MHT Almere is en doet, van deze professional.
Ik heb haar ook uitgenodigd om een keer binnen te lopen op een vrijdagmorgen en eens te komen kijken wat we allemaal doen met betrekking tot de ademhaling en mondharmonica.
Ze is van harte welkom en ik hoop dat ze misschien ook nog wat tips voor ons (mij) heeft.