Blog 4-3-2022

We zijn nu al weer een aantal weken lekker bezig en vooral de mensen uit de gevorderdengroep beginnen er al weer lekker in te komen. We spelen vanaf vandaag een persoonlijke top 10 van een van de deelnemers in het half uurtje na de pauze. Zo hoef ik niet elke keer een voorstel te doen wat we samen gaan spelen, iedereen heeft een weekje de regie met een persoonlijke top 10 en dat bevalt iedereen heel goed.

De Beginnersgroep heeft al weer wat deelnemers gehad die zijn gestopt, op persoonlijke redenen maar ook door het feit dat het hun best tegenviel hoe moeilijk mondharmonica spelen eigenlijk is en hoeveel tijd je er toch echt moet insteken om te oefenen.
Maar…. er zijn er de afgelopen twee weken ook meerdere nieuwe deelnemers bij gekomen waardoor het aantal deelnemers in de groep nu weer zo rond de 10 is, gewoon een mooie groep zo. Ze vechten zich dapper door de stof en bij enkelen hoor je af en toe al een enkel gaatje mooi aangespeeld worden dus het begin is er. Tot eind februari konden mensen nog starten in deze groep maar vanaf nu is dat niet meer mogelijk of je moet al een “beetje” mondharmonica kunnen spelen. We kunnen namelijk niet elke keer met de hele groep terug gaan naar het begin voor de nieuwelingen, we gaan nu echt met redelijke stappen vooruit.