Blog 5-4-2019

Afgelopen donderdag 4 april heb ik een Kennismaking met MHT presentatie gegeven bij het Centrum voor Fysiotherapie Colli in de Bilt. Dit centrum gelooft in de mondharmonica als trainingsmiddel voor Longpatiënten. Deze overtuiging was voor mij voldoende om de presentatie te gaan geven. Er waren ongeveer 10 belangstellenden, allemaal dames, die op een heel leuke manier meededen aan de verschillende oefeningen. Na de presentatie bleek dat er veel belangstelling was om met MHT iets meer te gaan doen. Ik ben met hen overeen gekomen dat ik voor 10 weken op de donderdagmiddag naar de Bilt kom en hen in deze 10 weken genoeg wil aanleren om zelfstandig verder te kunnen. Vooral met de mondharmonica als trainingsmiddel maar ook een beetje om muziek mee te maken. Er is al enige kritiek hierop geweest omdat dit niet gratis is. Mijn overweging om het te gaan doen is het feit dat er in Utrecht en omgeving geen MHT groep bestaat waar ze terecht zouden kunnen. Het Fysiotherapie centrum gaat het faciliteren en tegen een kleine vergoeding ga ik ze 10 weken begeleiden.

Maandag 15 april is de presentatie MHT voor het Longpunt Almere, de belangstelling is nog niet erg groot maar we wachten af hoeveel mensen er Op afkomen. Mogelijk zijn er meer deelnemers aan MHT Almere voor de muzikale omlijsting. Er zijn dus wel wat mensen aanwezig 🙂

Vandaag weer lekker met de twee groepen geoefend. Na de gebruikelijke oefeningen hebben we voornamelijk nummers, die we al langere tijd niet hebben gespeeld, tevoorschijn gehaald. Blijkt dat er soms wel het een en ander is weg gezakt, dus dat gaan we komende weken doen i.p.v steeds maar nieuwe nummers. Aanstaande vrijdag is het een gewone oefendag maar vrijdag 19 april, Goede vrijdag, is er geen MHT, het Evenaarhuis is dan gesloten.

Tijdens het spelen van Amazing Grace gaf ik aan dat er twee mooie versies, van Howard Levy en van Todd Parrot op YouTube staan. Ik heb ze hieronder even geplaatst.