Blog 5-8-2016

Er was vandaag, gezien de vakantieperiode, een redelijk aantal deelnemers aanwezig.
Dit was de eerste keer dat we de (oefen/speel) tijd hebben aangepast. We beginnen om 10:30 uur met de verschillende ademhaling oefeningen en na een half uurtje houden we even een korte pauze. Daarna spelen we de verschillende nummers die we tot zo ver hebben gedeeld en we stoppen zo rond 12:00 uur. We zijn nog niet aan het samenstellen van een repertoire toe gekomen, denk dat dit na de vakantie wel komt, als iedereen weer aanwezig is. Deze nieuwe oefen/speel tijden bevalt iedereen goed, vooral even de pauze na de oefeningen is welkom 🙂 Ik ben heel tevreden met wat ik hoor van de deelnemers, het klinkt echt beter dan ze zelf denken, snel maar een keer opnemen.
Ik ben zelf nog wel zoekende naar de beste manier om na de oefeningen de verschillende muziekstukken door te nemen, experimenteren en ondervinden maar vooral kijken hoe de deelnemers op de verschillende manieren reageren, wordt vervolgd.
Wat wel leuk was vandaag is het feit dat een aantal deelnemers mij hebben gevraagd of ik niet een keer een mini workshop “Harmonica onderhoud” wil geven. Uiteraard heb ik ja gezegd, ga komende weken wat samenstellen en dan prikken we na de vakantie een datum om dit te gaan doen. Leuk !