Blog 6-10-2017

Afgelopen week stond er een klein artikeltje in de Almere Vandaag over MHT Almere en dit leverde een 10-tal reacties op. Soms alleen met de vraag om meer informatie maar ook al een aantal aanmeldingen. Hierdoor kwam ik in een luxe probleem, waar ga ik die nieuwe mensen laten instromen. De beginnersgroep is het niveau van een echte beginnersgroep al voorbij en de (meer) gevorderden groep is helemaal niet realistisch om daar nieuwe mensen te laten instromen. Omdat alle mensen die gereageerd hebben last hebben van o.a. COPD/Astma/Hyperventilatie wil ik hen ook niet allemaal in de net opgestarte Parkinson groep laten instromen.
In overleg met de deelnemers van de beginners groep hebben we besloten dat zij met ingang van vrijdag 3 november a.s. doorstromen naar de (meer) gevorderden groep. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om met de nieuwe deelnemers een opnieuw een beginners groep te gaan starten op dezelfde dag. Mensen die zijn geïnteresseerd in het meedoen kunnen zich opgeven en zodat we met een leuke groep kunnen beginnen.

Over de huidige beginners- en (meer) gevorderdengroep heb ik eigenlijk niet veel nieuws te vertellen. Over de Parkinson groep wel, we zijn nu slechts een paar weken bezig en je ziet dat het zogenaamde muntje langzaam aan het vallen is. Ik bedoel daarmee dat ze steeds beter begrijpen dat je niet moet blazen/zuigen maar in- en uit moet ademen op de harmonica. Het lukt zelfs al behoorlijk goed om een aantal best zware ademhalings-oefeningen te doen. Ben heel trots op deze deelnemers want ik zie best wel dat het voor hun best moeite kost, maar ze doen het wel gewoon.

Als laatste een leuks iets om al aan te kondigen. Ben Bouman heeft mij aangeboden om een keer naar MHT Almere te komen, iets waar ik heel blij mee ben en naar uitkijk.
Ben Bouman is een super goede mondharmonica speler en docent. Hij is ook onze leverancier/customizer van de Seydel Session Steel harmonica’s die door een groot aantal van de deelnemers wordt gebruikt. Hij is een goede muziek vriend van mij en bovendien een van mijn eigen docenten. Details horen jullie zodra er iets concreet is afgesproken.
foto van Ben Bouman.