Blog 6-8-2022

Gisteren met een klein groepje van de 1e groep de laatste oefenochtend voor de vakantie stop gehad. We hebben 2 weken rust en gaan de 26e augustus weer beginnen. De bijeenkomsten van de 2e (beginnersgroep) heb ik vorige week al stop gezet i.v.m. het geringe aantal deelnemers die konden komen. Wat betreft deze 2e groep heb ik best wel wat zaken die ik moet overdenken. Van de 7 deelnemers gaat er 1 na de vakantie stop naar de gevorderdengroep, resultaat van veel oefenen en enthousiasme. Van de overige 6 zijn er enkelen die al meerdere weken niet meer aanwezig zijn geweest en het is duidelijk te merken dat er ook niet geoefend wordt met de mondharmonica. Ik heb 1 absolute beginner die door persoonlijke omstandigheden op dit moment niet aanwezig kan zijn en dus ook niet aan oefenen toekomt. Ook heb ik 1 deelnemer die wel veel oefent maar gewoon niet verder komt. Wat ik dus aan het overdenken ben is of ik door moet gaan met deze groep. De Mondharmonica groep Almere is geen muziekschool maar een groep mensen die samen Mondharmonica speelt. Natuurlijk krijgen nieuwe deelnemers bij aanvang van een beginnersgroep instructie hoe ze moeten spelen , noem het in dit geval maar les, maar op een gegeven moment is het alleen maar instructie over hoe bijvoorbeeld een nieuw muziekstuk moet worden gespeeld. Je mag aannemen dat de basisvaardigheden na vele maanden dan al redelijk aanwezig is en je gewoon verder kunt gaan met het opbouwen van een repertoire. Doel is altijd om deze nieuwe deelnemers ns ongeveer 1 jaar, door te laten gaan naar de gevorderdengroep, echter dat zie ik voorlopig met de huidige deelnemers nog lang niet gebeuren. Dus mijn dilemma, doorgaan en dus eigenlijk een tweede groep in stand houden of gaan stoppen. Ik weet het nog niet, ik ga in ieder geval door tot de feestdagen en neem dan een beslissing.

Ik heb de komende twee weken tijd voor bezinning en overdenking, fijne zomerperiode allemaal.