Blog 7-9-2018

Dit is weer de eerste blog die ik schrijf in langere tijd. Niet alleen omdat het de zomerperiode was maar ook omdat er gewoon niet veel te vertellen was.
Twee weken geleden is MHT Almere weer begonnen na een stop van 3 weken. Er is nog geen beginnersgroep, maar het voornemen is om er weer een te starten op vrijdag 5 oktober a.s.
De (meer) gevorderden groep bestaat nu uit 14 deelnemers, een mooi aantal die redelijk van gelijk niveau zijn dus we kunnen lekker verder met de opbouw van het repertoire.
Op dit moment zijn we weer bezig met de Blues, niet direct voor het repertoire maar gewoon voor de Fun.
De Parkinsongroep bestaat nog uit 4 deelnemers, een van de deelnemers is zo achteruit gegaan dat mondharmonica spelen niet mer mogelijk, zijn vrouw en tevens mantelzorger stopt daarom ook. Zo zie je maar opnieuw dat MHT Almere bestaat uit allerlei mensen die, in diverse gradaties, iets mankeren, onder hen ook best heel kwetsbare mensen.

Maandag 1 oktober a.s. geef ik in het Parkinsoncafe in Lelystad een presentatie over MHT voor Parkinson patiënten, misschien dat er daar wel aanmeldingen uit voort komen, we gaan het zien.
Vrijdag 21 september a.s. is er weer een Workshop georganiseerd met voor de tweede maal als gastdocent Ben Bouman. Thema is opnieuw Ademhaling en Toon, maar er is ook genoeg ruimte voor het stellen van vragen. De mensen van MHT Purmerend heb ik ook uitgenodigd dus misschien komen er daar ook deelnemers van deelnemen.