Blog 8-9-2017

Het was een lange en intensieve dag vandaag. Om te beginnen gewoon relaxed met de beginners- en (meer) gevorderden groep gespeeld.
Met de beginners is het Thema  op dit moment “Elvis Presley” en bij de meer gevorderden
“Samenspelen”.  We doen dit aan de hand van 2 akkoorden tunes en dat gaat echt al heel leuk, ene helft speelt de melodie en de andere helft speelt de akkoorden/bassen.
Om 12:30 uur kwamen de eerste nieuwe deelnemers voor de speciale beginners
“Parkinson” groep binnen, sommigen zelfs drijfnat omdat ze op de fiets en/of scootmobiel waren gekomen, wel geweldig dat ze zich zo op de eerste dag laten weerhouden door de best hevige regen. We konden niet met  de hele groep in ons eigen lokaal komen omdat de lift het nog niet deed, enkelen van deze groep zijn zeer slecht ter been en de trap is een onoverkomelijke hindernis.
Ik had er naar uit gekeken om met deze groep te beginnen en ben absoluut niet teleur gesteld, het was heel leuk. Wat ik tijdens dit eerste uurtje wel heel erg realiseerde is dat je nog rustiger aan moet doen met,….. eigenlijk alles. Op dit moment spelen ze nog even op de goedkope Harley Benton harmonica die ze hebben gekregen tijdens de eerste presentatie. Bijna iedereen heeft ervoor gekozen om een Easttop mondharmonica in C te bestellen dus die heb ik meteen besteld en hoop ze over niet al te lange tijd binnen te hebben. Pas dan kunnen we echt gaan oefenen want de Harley Benton is leuk voor een paar weken maar speelt gewoon te zwaar. Volgende week gaan we gewoon verder en ik weet zeker dat ze over een korte tijd de eerste liedjes al kunnen spelen.