Blog 9-11-2018

Om op z’n Amsterdams te beginnen, het was een volle bak vandaag bij de (meer) gevorderden groep. Bijna iedereen was er en de oefenruimte was vol. Als er over enige tijd weer wat mensen van de beginners nar deze groep overgaan, dan moeten we mogelijk uitwijken naar de grote zaal binnen het Evenaarhuis. Maar er over klagen zal ik absoluut niet.

Vorige week het thema “Blues” afgesloten en nu gestart het thema ” Evergreens en Meezingers”. We hadden al enkele Evergreens op het repertoire staan, zoals bijv. Droomland, mar er deze week Aan de Amsterdamse grachten en de meezinger De uil zat in de Olmen aan toegevoegd. Leuk om te ervaren dat de (meer) gevorderden groep al zo ver is, dat de nieuwe muziek heel snel wordt opgepakt. Beide nummers werden in korte tijd eigen gemaakt en kunnen we de komende weken de puntjes op de i gaan zetten. Ik zal ook weer twee nieuwe nummers meenemen om toe te voegen aan het repertoire. Dit tempo betekent wel dat ik redelijk door moet werken om de komende weken steeds twee nieuwe muziekstukken bij me te hebben 🙂
Vandaag was er een nieuwe deelnemer in de beginners groep. Na wat uitleg vooraf kon ze al lekker meedoen met de anderen. Als je dan achteraf hoort dat het erg leuk was dan zit het zeker goed.

Een van de deelneemsters in de (meer) gevorderden groep, Marti, heeft veel last van vastzittend slijm waardoor ze enorm gaat hoesten, zeker als ze daarvoor een inspanning heeft gedaan zoals bijv. de trap oplopen naar de oefenruimte. In juli j.l heb ik haar verteld over de medische mondharmonica de
“Pulmonica”. Nadat ze zich goed had ingelezen over deze mondharmonica besloot ze om er via MHT Almere aan te schaffen. Wil je meer lezen over deze mondharmonica? Dat kan eenvoudig door naar de site te gaan van MHT Nederland. Daar staat niet alleen veel informatie, maar ook een blog van Antje ” Mijn ervaring met de Pulmonica”, waarin ze haar ervaring met de “Pulmonica” beschrijft.
Op mijn verzoek heeft Marti ook haar ervaring met de “Pulmonica” tot nu toe beschreven en dat kun je lezen via deze link.