Mijn “Spullen”

SAMSUNG DIGITAL CAMERASeydel Session Steel
(Ben Bouman harmonica’s)
Van deze harmonica is alles, behalve de kam, van roestvrij staal en heeft daardoor een zeer lange, constante levensduur. Je krijgt een goede garantie en service. Iedere configuratie en/of tuning is mogelijk.

Rode M3 Cardoid klein membraan microfoon
Op advies van Ben Bouman heb ik deze microfoon gekocht, voor mijn stijl van spelen gewoon perfect.
Ik speel namelijk altijd met de microfoon op een standaard. Je hoeft er niet pal voor te staan want op een korte afstand wordt het geluid van de harmonica ook goed opgepakt, maar de omgevings geluiden niet. De microfoon heeft “Fantoom spanning” nodig. Heb je dat niet voorhanden, dan is er de mogelijkheid om een 9 volt blokbatterij in de steel te plaatsen.

Samson MeteorSamson Meteor USB microfoon
Buiten dat hij er robuust en retro uitziet, zit er ook een goed element in. De microfoon is voorzien van een ingebouwde hoofdtelefoon monitor aansluiting.
Als opname/edit programma gebruik ik op mijn I-Mac 2 gratis programma’s . Voor enkelvoudige opnames Easy Audio Recorder Lite en voor opnames waarop je moet mixen / editen, Audacity.

Picture 025Digitech RP 155 (Modeling Processor)
Deze modeling (guitar) processor is normaal gesproken zeer mondharmonica onvriendelijk.
Door gebruik te maken van de speciale patches, gemaakt door Richard Hunter, is dat compleet anders. Je hebt nu de beschikking over meerdere versterkers, speaker cabinets, en zeer goede delays & reverbs. Wil je maximaal gebruik van maken van de RP155, gebruik dan een goede “clean” klinkende microfoon en een PA of Keyboard versterker zonder eigen effecten of vervorming.

Peavy KB2_SidePeavy KB2 (Solid State – Keyboard versterker)
Deze versterker geeft het versterkte geluid zeer “clean” weer en is daarom een uitstekende keus om er mijn ART voorversterker, Rode microfoon en Digitech RP 155 op aan te sluiten. Met 50 watt aan vermogen, 10 inch speaker, 3 input kanalen ( 2x jack en 1x XLR), een FX (effect) in- en uit & nog een uitgang voor naar de PA/Mixer, een perfecte keus. Ook voor het versterken van je stem is deze combo heel goed.

ART Tube MPART Tube MP voorversterker.
Deze voorversterker heeft een AX7 buisje in de behuizing zitten, je kunt zowel het ingang- als het uitgangssignaal instellen. Door deze voorversterker kun je elk signaal (Gitaar, microfoon, e.d.) perfect regelen, het geluid wordt er erg vol en mooi van.
Er is schakelbare “Fantoom spanning” aanwezig.
Een echte aanrader voor een heel leuke prijs.

JBL Flip 4 Bluetooth Speaker
Als je een keer Akoestisch wilt spelen met gebruik van een Backingstrack, dan is deze kleine speaker absoluut het overwegen waard. Via de Bluetooth van je telefoon of tablet kun je de speaker heel eenvoudig aansturen. Het geluid is heel goed, het volume meer dan voldoende voor een huiskamer of in de tuin en hij is waterdicht. De batterij is goed voor 10 uur muziekplezier. En, verkrijgbaar in diverse kleuren.