Mijn “Spullen”

Seydel Session Steel
(Ben Bouman harmonica’s)
Van deze harmonica is alles, behalve de kam, van roestvrij staal en heeft daardoor een zeer lange, constante levensduur. Je krijgt een goede garantie en service. Iedere configuratie en/of tuning is mogelijk.

 

Samson MeteorSamson Meteor USB microfoon
Buiten dat hij er robuust en retro uitziet, zit er ook een goed element in. De microfoon is voorzien van een ingebouwde hoofdtelefoon-monitor aansluiting.
Als opname/edit programma gebruik ik op mijn i-Mac 2 programma’s. Voor simpele opnames
Easy Audio Recorder en voor opnames waarbij je moet mixen/editen, Audacity.

 

the T.Mix MicroMix 2 USB
Omdat er geen fysieke bijeenkomsten van MHT Almere zijn op het moment is er elke vrijdagmorgen een meeting op Skype. Om ook de begeleidingen goed te laten horen heb ik deze kleine USB mixer aangeschaft. Werkt helemaal zoals ik had gehoopt en is ook in een “Live” situatie te gebruiken, kortom een betaal- en bruikbare investering.
Gekocht bij Thomann Nederland.

 

 

Audix Fireball V
Mijn eerste “echte” mondharmonica microfoon.
Deze microfoon heeft een Cardioïde pick-up patroon voor isolatie en feedback controle en is uitgerust met een VLM™-membraan voor een natuurlijke geluidsweergave met een uitzonderlijke respons. Ontworpen voor harmonica’s (zowel diatonisch als chromatisch) en beatbox en heeft een ingebouwde volumeknop. Is licht van gewicht, compact en comfortabel in de hand.

Rode M3 Cardoid klein membraan microfoon
Op advies van Ben Bouman heb ik deze microfoon gekocht. Voor mijn stijl van spelen gewoon perfect,
gewoon de microfoon op een standaard. Je hoeft er niet pal voor te staan want op een korte afstand wordt het geluid van de harmonica ook goed opgepakt, maar de omgevings-geluiden niet.
De microfoon heeft “Fantoom spanning” nodig.
Heb je dat niet voorhanden, dan is er de mogelijkheid om een 9 volt blokbatterij in de steel te plaatsen.

ART Tube MPART Tube MP voorversterker.
Deze voorversterker heeft een AX7 buisje in de behuizing zitten, je kunt zowel het ingang- als het uitgangssignaal instellen. Door deze voorversterker kun je elk signaal (gitaar, microfoon, e.d.) perfect regelen, het geluid wordt er erg vol en mooi van.
Er is schakelbare “Fantoom spanning” aanwezig.
Een echte aanrader voor een heel leuke prijs.

 

T-Rex Ghost Reverb pedaal
Dit Reverb (Galm) pedaal heb ik overgenomen van een bekende mondharmonica speler die de lat voor zichzelf weer wat hoger heeft gelegd.
Klinkt super mooi en voldoet helemaal aan mijn wensen, een heel klein beetje galm bij het spelen.
Ik heb het pedaal in de FX (effect) in & uit van mijn versterker (zie hieronder) geplaatst.

 

 

Peavy KB2_SidePeavy KB2 (Solid State – Keyboard versterker)
Deze versterker geeft het versterkte geluid zeer “clean” weer en is daarom een uitstekende keus om er mijn ART voorversterker, microfoons en T-Rex Ghost reverb op aan te sluiten. Met 50 watt aan vermogen, 10 inch speaker, 3 input kanalen ( 2x jack en 1x XLR), een FX (effect) in- en uit & nog een uitgang voor naar de PA/Mixer, een perfecte keus. Ook voor het versterken van je stem heel goed.

 

McCrypt CW 8 versterkertje (230 v en Accu)
Zowel instrument als microfoon ingang.
Op het versterkertje zit ook nog een extra speaker uitgang.

 

 

 

JBL Flip 4 Bluetooth Speaker
Als je een keer Akoestisch wilt spelen met gebruik van een Backingstrack, dan is deze kleine speaker absoluut het overwegen waard. Via de Bluetooth van je telefoon of tablet kun je de speaker heel eenvoudig aansturen. Het geluid is heel goed, het volume meer dan voldoende voor een huiskamer of in de tuin en hij is waterdicht. De batterij is goed voor 10 uur muziekplezier. En, verkrijgbaar in diverse kleuren.