Mijn “Spullen”

Seydel Session Steel
(Ben Bouman harmonica’s)
Van deze harmonica is alles van roestvrij materiaal en heeft daardoor een zeer lange, constante levensduur. Je krijgt een goede garantie en service. Iedere configuratie en/of tuning is mogelijk.

Audix Fireball V
Mijn 1e “echte” mondharmonica microfoon.
Deze microfoon heeft een Cardioïde pick-up patroon voor isolatie en feedback controle en is uitgerust met een VLM™-membraan voor een natuurlijke geluidsweergave met een uitzonderlijke respons. Ontworpen voor harmonica’s, zowel diatonisch als chromatisch, is licht van gewicht, compact en comfortabel in de hand. En heeft een ingebouwde, goed bereikbare volumeknop.

Rode M3
Dit is mijn 2e microfoon, een condensator microfoon die fantoomspanning van 48 v nodig heeft. Ik geef die via mijn ART pre-amp
(zie hieronder) maar het is ook mogelijk om een 9 volt batterij blok in de steel te plaatsen.
Deze microfoon gebruik zowel thuis als live, altijd op en microfoon standaard. De microfoon pakt het geluid zeer goed op, ook als je op een kleine afstand staat. Hij is zeer geschikt voor onder andere: harmonica, gitaar, zang en andere blaasinstrumenten.

ART tube MP voorversterker
Deze voorversterker heeft een origineel 12AX7a buisje aan boord. Je kunt zowel het ingaande signaal als het uitgaande signaal regelen. De kast is voorzien van zowel XLR and 1/inch In- en uitgangen. Ook heeft het 48 volt fantoomspanning die in en uit te schakelen is. Alles wat je via deze voorversterker je versterker in laat gaan kun je er mooier mee maken.

Ghost Tone reverb by T-Rex
Om mijn harmonica geluid een beetje Reverb (nagalm) te geven gebruik ik dit kleine pedaaltje in de FX in & uit van mijn versterker (zie onder)
De Ghost Tone biedt fenomenaal klinkende Room-, Hall- en LFO-modi die met de modusschakelaar worden bediend. Er is zelfs een volledig vernieuwde Spring mode aan dit pedaal toegevoegd en deze emuleert een korte veergalm. Ik gebruik hem met een adapter maar je kunt er ook een 9 volt blokbatterij in plaatsen.

Peavy KB2 (Keyboard versterker)
Deze “Solid State” versterker geeft het versterkte geluid zeer “clean” weer en is daarom een uitstekende keus om de microfoon via een effect pedaal op aan te sluiten. Met 50 watt aan vermogen, een 10 inch speaker, 3 input kanalen ( 2x jack en 1x XLR), een FX (effect) in- en uit & nog een PA/Mixer uitgang. Gewoon perfect.

JBL Bluetooth Speaker
Om wat akoestisch te spelen met gebruik van een Backingstrack, is deze kleine JBL absoluut super. Via de Bluetooth van je telefoon / tablet is de speaker heel eenvoudig aan te sturen. Het geluid is heel goed, en het volume meer dan voldoende.
De batterij van deze Flip 4 is goed voor 10 uur speelplezier. Verkrijgbaar in diverse andere modellen en kleuren.

The T.Mix MicroMix 2 USB
Voor een On-line Harmonica meeting gebruik in deze kleine USB mixer en de beschreven Audix Fireball microfoon. Maar ook voor het maken van opnames worden ze ingezet.
Voor “simpele” opnames op mijn iMac gebruik ik Easy Audio Recorder en voor opnames waarbij je moet mixen/editen, het gratis programma Audacity.
Deze kleine mixer is echter ook in een “Live” situatie te gebruiken, kortom een betaal- en bruikbare investering.