Mijn “Spullen”

Seydel Session Steel
(Ben Bouman harmonica’s)
Van deze harmonica is alles, behalve de kam, van roestvrij materiaal en heeft daardoor een zeer lange, constante levensduur. Je krijgt een goede garantie en service. Iedere configuratie en/of tuning is mogelijk.

The T.Mix MicroMix 2 USB
Als ik een Harmonica meeting heb via Skype, gebruik in deze kleine USB mixer en de hieronder beschreven Audix Fireball microfoon. Maar ook voor het maken van opnames worden ze ingezet. Voor “simpele” opnames gebruik ik Easy Audio Recorder en voor opnames waarbij je moet mixen / editen, het gratis programma Audacity.
Deze mixer is ook in een “Live” situatie goed te gebruiken, kortom een betaal- en bruikbare investering. Gekocht bij Thomann NL

Audix Fireball V
Mijn eerste mondharmonica microfoon.
Deze microfoon heeft een Cardioïde pick-up patroon voor isolatie en feedback controle en is uitgerust met een VLM™-membraan voor een natuurlijke geluidsweergave met een uitzonderlijke respons. Ontworpen voor harmonica’s, zowel diatonisch als chromatisch, is licht van gewicht, compact en comfortabel in de hand. En heeft een ingebouwde, goed bereikbare volumeknop.

Rode M3 klein membraan microfoon
Voor mijn stijl van spelen gewoon perfect,
gewoon de microfoon op een standaard.
Je hoeft er niet pal voor te staan want op een korte afstand wordt het geluid van de harmonica goed opgepakt, maar de omgevings-geluiden niet. De microfoon heeft “Fantoom spanning” nodig, is dat niet voorhanden, dan is er de mogelijkheid om een 9 volt blokbatterij in de steel te plaatsen.

ART Tube MP voorversterker.
Deze voorversterker heeft een AX7 buisje in de behuizing zitten, je kunt zowel het ingang- als het uitgangssignaal instellen. Door deze voorversterker kun je elk signaal (gitaar, microfoon, e.d.) perfect regelen, het geluid wordt er erg vol en mooi van. Indien nodig, er is een “Fantoom spanning” schakeling op aanwezig.

T-Rex Ghost Reverb pedaal
Dit Reverb (Galm) pedaal, deze klinkt super mooi en voldoet helemaal aan mijn wensen, een heel klein beetje galm toevoegen aan mijn manier van spelen.
Ik heb het pedaal in de FX (effect) in & uit van mijn Peavy KB2 versterker geplaatst.

Peavy KB2 (Solid State – Keyboard versterker)
Deze versterker geeft het versterkte geluid zeer “clean” weer en is daarom een uitstekende keus om er mijn microfoons via de ART voorversterker en T-Rex Ghost reverb op aan te sluiten. Met 50 watt aan vermogen, 10 inch speaker, 3 input kanalen ( 2x jack en 1x XLR), een FX (effect) in- en uit & nog een uitgang voor naar de PA/Mixer, perfect.

JBL Bluetooth Speaker
Om wat akoestisch te spelen met gebruik van een Backingstrack, is een kleine JBL absoluut super. Via de Bluetooth van je telefoon / tablet is de speaker heel eenvoudig aan te sturen. Het geluid is heel goed, het volume meer dan voldoende.
De batterij van deze Flip 4 is goed voor 10 uur speelplezier. Verkrijgbaar in diverse andere modellen en kleuren.