Mondharmonica Groep Almere

In verband met de Corona crisis worden er al vanaf april 2020 geen fysieke oefen/speel bijeenkomst meer gehouden. Hier gaan we pas weer mee starten als dit weer op een veilige manier mogelijk is. (Mogelijk september 2021)

In maart 2015 is Mondharmonica Therapie Almere (MHT) van start gegaan. Er werd wekelijks, tot aan het begin van de Corona crisis, met een groep enthousiaste deelnemers geoefend.
Nu ruim 6 jaar later is de naam van Mondharmonica Therapie Groep Almere los gelaten en aangepast naar: Mondharmonica Groep Almere.
De doelgroep was, volwassenen die ademhaling problemen hebben zoals COPD of Astma.
Dat is nu niet meer, iedere volwassene die in groepsverband mondharmonica wil spelen is
in principe welkom. Mondharmonica spelen in groepsverband is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor het trainen van de ademhalingsspieren en je sociale contact.

Pagina alleen voor deelnemers aan de Mondharmonica Groep Almere
(inlog vereist)

We spelen/oefenen (zodra het weer kan/mag) op de vrijdagochtend op de Locatie:
Het EveNaarHuis aan de Sumatraweg 352, Almere-Buiten, van 10:30 uur tot 12:00 uur.
Dit wordt mogelijk gemaakt door “de Schoor” – Welzijnswerk in Almere.
De wekelijkse kosten, moet alleen bij aanwezigheid betaald worden, is € 1,50.
(s.v.p. contant – gepast betalen)

De huidige groep bestaat uit deelnemers die al wat langer spelen. Wil je mee gaan spelen dan bieden we je de mogelijkheid om tussen 9:30 en 10:30 uur al naar de locatie te komen. Dan kunnen we je de eerste basis vaardigheden aanreiken. We verwachten wel dat je om 10:30 uur ook aansluit om de andere deelnemers te leren kennen en mee te spelen met wat je op dat moment al kunt.

Om mee te kunnen doen is een z.g. 10-gaats diatonische mondharmonica in G nodig.
Andere (toon) soorten mondharmonica’s kunnen bij ons niet gebruikt worden.

Ter voorbereiding kun je het gratis beginners lesboek downloaden en alvast starten.
Voor het volgen van de oefeningen e.d. in dit boek kun je ook een mondharmonica in de toonsoort van C gebruiken. (de download locatie staat onderaan deze pagina)

Denk je dat wil ik ook en/of wil je advies over de aanschaf van een mondharmonica?
Neem dan via dit formulier contact mij op, je krijgt dan zo snel mogelijk een bericht terug.

Een voorbeeld van een betaalbare en bruikbare harmonica is de Cascha, te bestellen via Internet bij Amazone.nl


Overdenking: Ben je er er van overtuigd dat je “echt” Mondharmonica wilt gaan spelen, overweeg dan om vanaf het begin direct een “klasse” instrument te kopen. (zie hieronder)

Ben Bouman (Seydel Session Steel) harmonica
Deze mondharmonica heeft roestvrije stem- en afdekplaten met een kunststof kam en is heel eenvoudig te reinigen. De harmonica speelt, nadat Ben deze helemaal heeft afgesteld, heel licht (weinig lucht nodig), klinkt geweldig en heeft een lange levensduur.
Ben geeft verder een geweldige “After Sale” service, dus is er iets mis mee, het wordt opgelost. Er zijn meer kleuren voor de kam, dus niet alleen maar Oranje zoals in de afbeelding.
NB: Alle gevorderde deelnemers aan de Mondharmonica Groep Almere zijn al overgestapt op deze mondharmonica, vraag maar naar hun ervaring ermee als je aanwezig bent.

Vind je het teveel gedoe om deze mondharmonica via zijn webshop te bestellen, (toekomstige) deelnemers aan de Mondharmonica Groep Almere kunnen dit ook via mij doen.

Noot: Ik ontvang geen provisie als je bij Ben Bouman een mondharmonica koopt.
Ik ben echter zelf al vele jaren fan van “zijn” mondharmonica’s en speel er al heel lang zonder problemen en met veel plezier op. In mijn beginperiode heb ik (te) veel geld uitgegeven aan verschillende soorten/merken mondharmonica’s die mij niet bevielen.

Voor iedereen die graag Mondharmonica wil gaan spelen heb ik een Gratis lesboek voor beginners samengesteld. Hierin staan basisvaardigheden die je nodig hebt om Mondharmonica te kunnen spelen. Verder heb ik ook een Boek met 10 beginners liedjes gemaakt voor het in de praktijk brengen van het geleerde. Van alle oefeningen en liedjes zijn er in de toonsoorten
C & G, Voorbeelden en Begeleidingen gemaakt, deze zijn te bereiken via de link.

Veel plezier hiermee en voor vragen of opmerkingen, gebruik s.v.p dit contactformulier.

Voor het downloaden van de (Gratis) boeken:
– Mondharmonica lesboek voor Beginners
– 10 Liedjes voor de beginnende Mondharmonica speler


Link naar de Voorbeelden en Begeleidingen in C & G