TBT (Tong Block Trainer)

TBT_Filisko shop

Tong Block Trainer (TBT)
De harmonica “Tongblocked” spelen kan uiterst moeilijk zijn om te leren, dit is vooral  te wijten aan het gebrek van de visuele controle tijdens het spelen. De tong is op de bluesharp wat de vingers zijn om een gitaar, piano of sax te bespelen. De tong is ook de meest verbazingwekkende spier in het menselijk lichaam, het is de enige spier die aan een kant loshangt! Kun je jezelf voorstellen hoe je gitaar of piano zou moeten leren zonder te zien wat je handen of de handen van een andere speler doen op het instrument?

Ik heb deze tekst vertaald. Bron: de site van Joe Filisko.
“Ik heb de ervaring, tijdens mijn 20+ jaren als professioneel harmonicaspeler en docent, dat heel veel harmonica spelers/studenten niet echt begrijpen wat er gaande is tijdens het Tongblokken. In staat zijn om daadwerkelijk te zien wat je tong (moet) doen tijdens het spelen, heeft bewezen een enorme educatieve waarde te hebben. De meeste mensen leren en onthouden het geleerde het best door het te (kunnen) zien.

Nu heb je ook de mogelijkheid een kijkje te nemen in je eigen mond, om visueel te begrijpen wat er gebeurt tijdens het Tongblokkenin. De FILISKO TBT zal je helpen om de mysteries van de tong te ontrafelen. Train deze meest verbazingwekkende spier op een visuele manier, zodat je het Tongblokken steeds beter in je harmonicaspel kan gaan gebruiken.

De TBT-kit wordt geleverd in een eigen zip-lock zakje, de TBT klaar om opengevouwen te worden, samen met een acryl spiegeltje en de basisinstructies. Na gebruik kan het weer ingevouwen worden en is zo eenvoudig op te bergen of mee te nemen.

De instructie filmpjes zijn hier te volgen.