Tunes met Paddy Richter Tabulatuur

Voor het spelen van o.a. Ierse muziek gebruikte ik langere tijd voornamelijk harmonica’s in zogenaamde Paddy Richter Stemming. 
Voordeel van de mondharmonica in Paddy Richter stemming is dat deze eenvoudig om te stemmen is van een “Normale Richter” harmonica. De stemtong van gaatje 3 uitademen moet een hele noot worden verhoogd (in het voorbeeld is dit van G naar A).
Mondharmonica’s in “Paddy Richter Stemming” zijn standaard opgenomen in het assortiment van Seydel. Bestellen via Ben Bouman Harmonica’s is echter slimmer, hij stemt dan een normale Richter harmonica gratis om naar Paddy Richter en loopt de harmonica voor levering altijd nog na voor een betere speelbaarheid.
Je kunt kiezen uit 3 verschillende niveaus van afstellen. (X-act / X-tra & X-treme)
En ook belangrijk, je krijgt een goede service als er toch iets mis mee mee gaat.

Voor wie niet goed weet wat een Paddy Richter gestemde mondharmonica is, in onderstaand filmpje vertelt Brendan Power er zelf van alles over. (Engelstalig)

Hieronder vind je Tunes en Songs, voorzien van Paddy Richter tabulatuur.
Nadat je een keus hebt gemaakt wat voor soort Tune of Song je wilt, kun je op de pagina luisteren hoe deze klinkt. Klik je vervolgens op de naam dan kom je op het gedeelte waar de bladmuziek met tabulatuur (als PDF) te bekijken en te downloaden is.

Reels
Jigs
Polka’s / Slides
Hornpipes
Strathspeys / Barndances
Traditional songs / Airs
Turlough O’ Carolan tunes
John Playford tunes